هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر

  • کد خبر: ۲۲۹۶۹۱
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۴
استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر
جوهر نعنا (Menthol) که یک الکل ده کربنی است از روغن اسانس خالص نعنا استخراج می‌شود و به عنوان چاشنی و ماده معطر و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ازای هر ۴ الی ۵ کیلوگرم نعنا می‌توان تقریبا ۱۰ گرم جوهر نعنا استخراج کرد که هر گرم آن ارزش تجاری و دارویی بالایی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات اخیر موضوع عجیبی را گزارش می‌دهند مبنی بر اینکه وقتی موش‌های مبتلا به بیماری آلزایمر منتول را استنشاق می‌کنند، توانایی‌های شناختی آنها بهبود می‌یابد. به نظر می‌رسد این ترکیب شیمیایی می‌تواند بعضی آسیب‌های وارد شده به مغز را که معمولاً با بیماری مرتبط است، متوقف کند.

کاهش پروتئین اینترلوکین

در مطالعات در خصوص بیماری آلزایمر محققان به طور خاص متوجه ارتباط استنشاق جوهر نعنا و کاهش نشانه‌های بیماری آلزایمر شدند. در واقع آنها متوجه کاهش پروتئین اینترلوکین-۱-بتا (IL-۱β) شدند که به تنظیم پاسخ التهابی بدن کمک می‌کند؛ پاسخی که می‌تواند محافظت طبیعی ارائه دهد. اما اگر این موضوع به درستی کنترل نشود منجر به آسیب می‌شود.

استفاده از رایحه‌های خاص در درمان آلزایمر

تیم تحقیق که در آوریل ۲۰۲۳ منتشر شد، پتانسیل استفاده از رایحه‌های خاص به عنوان درمان آلزایمر را نشان می‌دهد. اگر بتوانیم بفهمیم کدام بو‌ها باعث واکنش‌های مغز و سیستم ایمنی می‌شوند، می‌توانیم از آنها برای بهبود سلامتی استفاده کنیم.

خوان خوزه لاسارت، ایمونولوژیست از مرکز تحقیقات پزشکی کاربردی (CIMA) در اسپانیا می‌گوید: ما بر نقش سیستم بویایی در سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی تمرکز و تأیید کرده‌ایم که منتول رایحه تحریک‌کننده ایمنی در مدل‌های حیوانی است.

بهبود توانایی شناختی

لاسارت اضافه می‌کند ما در این مطالعات در کمال تعجب مشاهده کردیم که مواجهه کوتاه مدت با جوهر نعنا به مدت شش ماه از زوال شناختی در موش‌های مبتلا به آلزایمر جلوگیری کرد و جالب‌تر از همه، توانایی شناختی موش‌های جوان سالم را نیز بهبود بخشید.

با مشاهده قبلی استنشاق منتول که پاسخ ایمنی موش‌ها را تقویت می‌کرد، تحقیقات نشان داد که می‌تواند توانایی‌های شناختی حیوانات را نیز بهبود بخشد؛ همان گونه که در یک سری آزمایش‌های عملی در آزمایشگاه مشاهده شد.

در موش‌های مبتلا به آلزایمر نیز مصرف منتول برای یک دوره شش‌ماهه باعث شد تا توانایی‌های شناختی و حافظه موش‌ها از بین نرود. علاوه بر این، به نظر می‌رسد که منتول پروتئین IL-۱β را به سطوح ایمن در مغز برگرداند.

کنترل سیستم ایمنی

هنگامی که محققان به طور مصنوعی تعداد سلول‌های تنظیم‌کننده T (Treg) را که به کنترل سیستم ایمنی کمک می‌کنند کاهش دادند بعضی از همان اثرات مشاهده شد و مسیر احتمالی را برای درمان‌های آینده باز کرد.

آنا گارسیا اوستا، عصب شناس از CIMA نیز در این خصوص می‌گوید: هم قرار گرفتن در معرض منتول و هم محاصره سلولی Treg باعث کاهش IL-۱β می‌شود؛ پروتئینی که می‌تواند در زوال شناختی مشاهده شده در این مدل‌ها نقش داشته باشد.

علاوه بر این، محاصره خاص این پروتئین با دارویی که در درمان بعضی بیماری‌های خودایمنی استفاده می‌شود، ظرفیت شناختی موش‌های سالم و موش‌های مبتلا به آلزایمر را نیز بهبود بخشیده است.

تاثیر سیستم بویایی بر مغز

دانشمندان قبلاً پیوند‌های متعددی بین استشمام رایحه‌های مختلف و سیستم ایمنی و عصبی ما ایجاد کرده اند. البته درک کامل این روابط دشوار است. ولی به نظر می‌رسد سیستم ایمنی ما می‌تواند بر مغز تاثیر گذار باشد. بعضی رایحه‌ها نیز ممکن است واکنش‌های خاصی را در مغز تحریک کنند که منجر به واکنش‌های شیمیایی می‌شود که بر حافظه، احساسات و موارد دیگر تأثیر می‌گذارد

در واقع بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی مرکزی مانند آلزایمر، پارکینسون و اسکیزوفرنی اغلب با از دست دادن بویایی همراه هستند. این تحقیق جدید داده‌های امیدوارکننده‌ای خواهند بود. البته در مورد انسان‌ها و حتی موش‌ها هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.

ارتباط سیستم ایمنی با بویایی

Noelia Casares ایمونولوژیست نیز عقیده دارد این مطالعه گام مهمی در خصوص درک ارتباط بین سیستم ایمنی، سیستم عصبی مرکزی و بویایی است خواهد بود.

نتایج مطالعات مختلف نیز نشان می‌دهند که بو‌ها و رایحه‌های مختلف و تعدیل کننده‌های ایمنی ممکن است نقش مهمی در پیشگیری و درمان آلزایمر و دیگر بیماری‌های مرتبط با سیستم عصبی مرکزی داشته باشند

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->