تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر

  • کد خبر: ۲۲۹۶۹۱
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۴
استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر
جوهر نعنا (Menthol) که یک الکل ده کربنی است از روغن اسانس خالص نعنا استخراج می‌شود و به عنوان چاشنی و ماده معطر و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ازای هر ۴ الی ۵ کیلوگرم نعنا می‌توان تقریبا ۱۰ گرم جوهر نعنا استخراج کرد که هر گرم آن ارزش تجاری و دارویی بالایی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات اخیر موضوع عجیبی را گزارش می‌دهند مبنی بر اینکه وقتی موش‌های مبتلا به بیماری آلزایمر منتول را استنشاق می‌کنند، توانایی‌های شناختی آنها بهبود می‌یابد. به نظر می‌رسد این ترکیب شیمیایی می‌تواند بعضی آسیب‌های وارد شده به مغز را که معمولاً با بیماری مرتبط است، متوقف کند.

کاهش پروتئین اینترلوکین

در مطالعات در خصوص بیماری آلزایمر محققان به طور خاص متوجه ارتباط استنشاق جوهر نعنا و کاهش نشانه‌های بیماری آلزایمر شدند. در واقع آنها متوجه کاهش پروتئین اینترلوکین-۱-بتا (IL-۱β) شدند که به تنظیم پاسخ التهابی بدن کمک می‌کند؛ پاسخی که می‌تواند محافظت طبیعی ارائه دهد. اما اگر این موضوع به درستی کنترل نشود منجر به آسیب می‌شود.

استفاده از رایحه‌های خاص در درمان آلزایمر

تیم تحقیق که در آوریل ۲۰۲۳ منتشر شد، پتانسیل استفاده از رایحه‌های خاص به عنوان درمان آلزایمر را نشان می‌دهد. اگر بتوانیم بفهمیم کدام بو‌ها باعث واکنش‌های مغز و سیستم ایمنی می‌شوند، می‌توانیم از آنها برای بهبود سلامتی استفاده کنیم.

خوان خوزه لاسارت، ایمونولوژیست از مرکز تحقیقات پزشکی کاربردی (CIMA) در اسپانیا می‌گوید: ما بر نقش سیستم بویایی در سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی تمرکز و تأیید کرده‌ایم که منتول رایحه تحریک‌کننده ایمنی در مدل‌های حیوانی است.

بهبود توانایی شناختی

لاسارت اضافه می‌کند ما در این مطالعات در کمال تعجب مشاهده کردیم که مواجهه کوتاه مدت با جوهر نعنا به مدت شش ماه از زوال شناختی در موش‌های مبتلا به آلزایمر جلوگیری کرد و جالب‌تر از همه، توانایی شناختی موش‌های جوان سالم را نیز بهبود بخشید.

با مشاهده قبلی استنشاق منتول که پاسخ ایمنی موش‌ها را تقویت می‌کرد، تحقیقات نشان داد که می‌تواند توانایی‌های شناختی حیوانات را نیز بهبود بخشد؛ همان گونه که در یک سری آزمایش‌های عملی در آزمایشگاه مشاهده شد.

در موش‌های مبتلا به آلزایمر نیز مصرف منتول برای یک دوره شش‌ماهه باعث شد تا توانایی‌های شناختی و حافظه موش‌ها از بین نرود. علاوه بر این، به نظر می‌رسد که منتول پروتئین IL-۱β را به سطوح ایمن در مغز برگرداند.

کنترل سیستم ایمنی

هنگامی که محققان به طور مصنوعی تعداد سلول‌های تنظیم‌کننده T (Treg) را که به کنترل سیستم ایمنی کمک می‌کنند کاهش دادند بعضی از همان اثرات مشاهده شد و مسیر احتمالی را برای درمان‌های آینده باز کرد.

آنا گارسیا اوستا، عصب شناس از CIMA نیز در این خصوص می‌گوید: هم قرار گرفتن در معرض منتول و هم محاصره سلولی Treg باعث کاهش IL-۱β می‌شود؛ پروتئینی که می‌تواند در زوال شناختی مشاهده شده در این مدل‌ها نقش داشته باشد.

علاوه بر این، محاصره خاص این پروتئین با دارویی که در درمان بعضی بیماری‌های خودایمنی استفاده می‌شود، ظرفیت شناختی موش‌های سالم و موش‌های مبتلا به آلزایمر را نیز بهبود بخشیده است.

تاثیر سیستم بویایی بر مغز

دانشمندان قبلاً پیوند‌های متعددی بین استشمام رایحه‌های مختلف و سیستم ایمنی و عصبی ما ایجاد کرده اند. البته درک کامل این روابط دشوار است. ولی به نظر می‌رسد سیستم ایمنی ما می‌تواند بر مغز تاثیر گذار باشد. بعضی رایحه‌ها نیز ممکن است واکنش‌های خاصی را در مغز تحریک کنند که منجر به واکنش‌های شیمیایی می‌شود که بر حافظه، احساسات و موارد دیگر تأثیر می‌گذارد

در واقع بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی مرکزی مانند آلزایمر، پارکینسون و اسکیزوفرنی اغلب با از دست دادن بویایی همراه هستند. این تحقیق جدید داده‌های امیدوارکننده‌ای خواهند بود. البته در مورد انسان‌ها و حتی موش‌ها هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.

ارتباط سیستم ایمنی با بویایی

Noelia Casares ایمونولوژیست نیز عقیده دارد این مطالعه گام مهمی در خصوص درک ارتباط بین سیستم ایمنی، سیستم عصبی مرکزی و بویایی است خواهد بود.

نتایج مطالعات مختلف نیز نشان می‌دهند که بو‌ها و رایحه‌های مختلف و تعدیل کننده‌های ایمنی ممکن است نقش مهمی در پیشگیری و درمان آلزایمر و دیگر بیماری‌های مرتبط با سیستم عصبی مرکزی داشته باشند

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->